زمان جاری : یکشنبه 17 تیر 1403 - 8:18 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



umekhane آفلاین


کاربر تازه وارد
ارسال‌ها : 1
عضویت: 11 /11 /1395
محل زندگی: tehran

پاسخ : 4 RE آلبرت اینشتین معتقد بود هیچ چیز در جهان نمی‌تواند سریع‌تر از نور حرکت کند، اما . . .

دانشمندان روش جدیدی را با استفاده از فناوری نانو ابداع كردند كه می‌توان با این روش نور را به دام انداخت.

دانشمندان با ساخت شیارهایی به‌عنوان حامل موج شیاری، توانسته‌اند بر مشكل محدودیت اولیه‌ای كه به‌دلیل پراش نور در به دام‌اندازی و انتقال ذراتی با قطر كوچك‌تر از 75 نانومتر وجود داشت، پیروز شوند. این دام‌های نوری جدید امكان افزایش دقت زیست‌حسگرها و ایجاد انواع جدیدی از ابزارهای تشخیصی آزمایشگاهی را روی تراشه فراهم می‌كند.

جمعی از دانشمندان دانشگاه كورنل در روشی جدید موفق شدند نور را در محدوده‌ای بسیار كوچك‌تر از حد پراش متمركز كرده، آن را در مسیر نوع خاصی از حامل‌های موج شیاری هدایت كنند. این حامل‌های موج شیاردار (كه از دو میله‌‌ سیلسیومی موازی به فاصله‌ی 60 نانومتر تشكیل شده) همانند یك فیبر نوری نانومقیاس در هدایت و انتقال نور عمل می‌كنند. هنگامی كه "DNA " یا هر نانوذره‌‌ دیگری در نزدیكی این جریان فوتونی قرار گیرد، به داخل حامل موج كشیده می‌شود و همراه با آن به حركت درمی‌آید‌.

این محققان در آزمایش خود تعدادی از این حامل‌های موج (با پهنای بین 60 تا 120 نانومتر) را به‌طور موازی و نزدیك به هم قرار داده، نور یك لیزر 1550 نانومتری با توان خروجی كم‌تر از 300 میلی وات را از میان آن‌ها عبور دادند. از آن‌جا كه این مجراها كوچك‌تر از طول موج نور هستند، یك میدان میرا در مرز هر كدام از این حامل‌های موج ایجاد می‌شود. این میدان میرا نیرویی را به سمت پایین بر ذرات كوچك(از جمله مولكول‌های "DNA " ) وارد كرده، آنها را به داخل شكاف می‌كشاند، سپس فشار نور موجب حركت این جسم در مسیر شكاف می‌شود.

در این آزمایش محققان از یك محلول آبی محتوی "DNA " یا نانوذرات كوچك دیگر استفاده كرده، آن را با سرعت 80 میكرو متر در ثانیه روی میكرومجراهای حامل نور به جریان درآوردند.آن‌ها دریافتند كه كوچك‌تر شدن اندازه‌ی مجراها و كاهش جریان و همزمان با آن افزایش انرژی لیزر، تأثیر بسزایی در میزان موفقیت این روش دارد.

آن‌ها امیدوارند علاوه ‌بر این شیوه بتوان از دیگر ابزارها و دستگاه‌های مخابراتی فوق سریع و پربازده نوری (كه طی 20 سال اخیر ایجاد شده‌اند) برای دستكاری ماده در نانوسیستم‌های مختلف استفاده كرد.

خبرگزاری فارس

A@umekhane.com

دوشنبه 11 بهمن 1395 - 13:36
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
برای نمایش پاسخ جدید نیازی به رفرش صفحه نیست روی تازه سازی پاسخ ها کلیک کنید !
پرش به انجمن :